Цирк: Бойко бойкотира собствения си вот

5ae75d9e6d83f306e8f98fa1b191f41d

Липса на кворум провали днешното заседание на парламента, на което трябваше да бъде обсъден внесеният от ГЕРБ първи вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски”. От Атака още преди дни декларираха, че няма да участват в дебата, затова отсъствието им днес не беше изненада. Сюрпризът обаче дойде от групировката ГЕРБ, чиито депутати монолитно се подредиха в пленарна зала, но не се регистрираха по нареждане на лидера си. И след 15 – минутната пауза, дадена от председателя на НС Михаил Миков, отново не размислиха, въпреки че можеха да стартират процедурата. С действията си фактически бламираха собственото си искане за вот на недоверие. По-нелогични  и ненормални от това решения бяха само обясненията на хюбрисът Бойко Борисов, който обяви, че вотът бил успял. С кое по-точно? Дали чухме какви са аргументите, мотивите, критиките на така наречената опозиция? Дали разбрахме претенциите на ГЕРБ към министъра на инвестиционното проектиране (темата за искания негативен вот)? Дали кабинетът падна? И чии интереси защитиха в крайна сметка тези избраници в пленарна зала като отказаха да работят днес?

Вотът на недоверие е нормална парламентарна процедура, която дава възможност за публично обсъждане на важна тема. Вотът на недоверие е демократично средство, което опозицията използва, за да критикува и изисква от управляващите. За пръв път станахме свидетели на вот, чиято цел е да няма обсъждане, да не се задават въпроси и да не се настоява за обяснения. Такова нещо в парламентарната ни практика не се е случвало. Циркаджийските номера на Генерала обаче са негов патент. Да бойкотираш собствения си вот и после да каканижеш лишени от елементарна човешка и политическа логика изречения е признак за психическо заболяване. Днес огромната част от българите, дори без медицинска диплома, направиха тази констатация. Иначе как да си обясниш защо Бойко Борисов нарича  падението си победа, провалът – триумф? Здравните специалисти са категорични в диагнозата и препоръчват стационар в съответното лечебно заведение – най-близката психиатрия до София.

One comment on “Цирк: Бойко бойкотира собствения си вот

  1. Силвия on said:

    Бойко, толкова си зле, че и за опозиция не ставаш! Всуе са напъните ти…послушай съвета на здравните специалисти и потърси специализирана помощ.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

HTML tags are not allowed.