Юристите: Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов

660_f3981c6026962ccb2a4bdb46fc8304b9

 Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов. Това е експертното заключение на юристи, които wikiplovdivleaks потърси за коментар на скандалния запис с участието на бившите – премиер, земеделски министър и прокурор. Българският „Уотъргейт”  втрещи не само българите, но и международната общност  от Брюксел до Вашингтон. Нашите юристи потвърдиха, че Борисов носи отговорност по чл.288 НК, който императивно постановява, че лице, което възпрепятства наказателно преследване на друго лице, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години. Прокурор Кокинов вече е потвърдил скандалния разговор пред ВКП, следват разпитите на Мирослав Найденов и Бойко Борисов. Главният държавен обвинител Цацаров определи като най-голямо нарушение предаването на резултатите от прокурорската проверка  лично от Кокинов на бившия министър-председател. Наказателната отговорност на Борисов е в противозаконното вземане на тези резултати, преди да са обявени от прокуратурата. Въпреки че се опита да отхвърли тази вина в интервюто си при Кеворкян, като изрази съмнение в автентичността на записа, за всеки средностатистически българин вече е ясно, че близо 4 години ни управляваха по мафиотски маниер. Участниците в разговора – Мирослав Найденов и Николай Кокинов, носят своята персонална вина, но лицето Борисов е виновно в най-висока степен предвид незачитането на правораздавателната система и  упражняваната от него еднолична власт в държавата. 

Снимка: pik.bg

2 comments on “Юристите: Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов

  1. Petq Maltcheva on said:

    BOJE,BOJE….NISHTO NOVO…VSEKI ZNAE,CHE I BORISOV E VINOVEN !!!!NO ,NIE CHAKAME,DA NI KAJETE,KAK SHTE GI NAKAJETE,VIE,PO ZAKONA,NA VASHETO PRAVOCYDIE ????

    • DDimitroff on said:

      Има само едно правосъдие. Това на РБългария. То трябва да свърши работата си. Засега само прокуратурата дава знак, ред е на съдът да докаже, че е независим и неподкупен.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

HTML tags are not allowed.